Za poslovanje podjetja je IP telefonija dodatna prednost

IP telefonija ali spletna telefonija je sodobna komunikacijska tehnologija, ki za prenos govora ali faksa uporablja računalnike in internet. Za njeno brezhibno delovanje je zadolženo širokopasovno kabelsko omrežje, ki vam omogoča klice kjerkoli in kadarkoli, pri čemer niti ni nujno, da imate pri sebi telefon.

V primerjavi s klasično telefonijo med glavne prednosti IP telefonije uvrščamo predvsem izjemno fleksibilnost in razmeroma preprosto prilagajanje kadarkoli si to želite. Zaradi tega je IP telefonija za vsako podjetje še kako pomembna, saj omogoča tudi uspešnejše poslovanje.

Nižje cene telefonskih klicev ne glede na to, kje se nahajate

Čeprav za IP telefonijo velja, da je zelo kompleksen sistem, pa nam omogoča številne ugodnosti. Prva od njih, ki se vam bo poznala na mesečnem računu telefonskih pogovorov, je zagotovo njihova nižja cena. 

Če je vaše podjetje s svojimi poslovalnicami doma ali v tujini priklopljeno na isto omrežje, za takšne klice ne boste plačali ničesar. Dodaten plus k temu pa štejemo tudi dejstvo, da so stroški klicev izven omrežja tudi do 10-krat cenejši, če jo primerjamo s klasično telefonijo. Tako vam sodobna IP telefonija prinaša velike prihranke, kar pomeni, da se vam bo investicija že v nekaj letih povrnila.

Telefonski sistem, ki raste hkrati z vašim podjetjem

IP telefonsko omrežje je za uporabo izjemno enostavno. Z njim postane poslovanje marsikaterega podjetja še bolj učinkovito in brezskrbno. Vašim strankam in poslovnim partnerjem pa boste tako vedno na voljo, ne glede na to, kje se nahajate.

Zaradi svoje zasnove je nadgradnja v celoten sistem mogoča kadarkoli si to zaželite. Ker ima IP telefonija centralizirano strukturo in so potrebni priklopi zunanjih enot le na eni lokaciji, lahko celoten sistem nadgradite brez večjih gradbenih posegov. Pri tem pa ne pozabimo še na neomejeno število priklopov, ki vam jih ponuja tovrstna IP telefonija.