Razkužilo za roke nam omogoča, da ne širimo okužbe

Zakaj bi po nepotrebnem okužili ljudi, če lahko to preprečimo s tem, da nosimo zaščitno masko in uporabljamo razkužilo za roke, to je najmanj kar lahko v teh časih korone naredimo, da zavarujemo sebe in druge.

Ja, niso prijazni časi, vsi smo se morali navaditi na drugačno življenje, nekatere je korona prizadela bolj, nekatere manj, vsi pa smo občutili razliko, nič več ni tako kot je bilo prej. Sama pogrešam to sproščenost, posebej sem bila navajena objeti svoje prijatelje in tudi znance, danes tega skoraj ne smeš, če hočeš poskrbeti za svoje zdravje. Imamo dve novi stvari, zaščitne maske in razkužilo za roke, ki jih prej nismo uporabljali vsi, ampak samo določeni ljudje. 

Mnenja so različna, nekateri so se podredili sistemu, nekateri pa se upirajo, to je bilo tudi za pričakovati, sama sem to sprejela, če je razkužilo za roke pred vhodom v stavbo v katero sem imela namen iti, si bom roke razkužila. Vidim pa, da to ne počnejo vsi, nekaterim je prav videti, kako so naveličani tega, drugi so se sprijaznili, tretji pa se upirajo.

Sama sem poskrbela za to, da imam v avtu tudi sama razkužilo za roke in tako, ko pridem v avto si sedaj avtomatsko razkužim roke, saj vem, da bom tako preprečila, da bi se morebitno okužila preko rok. Kaj pa je to takšnega, da si enkrat špricnem na roke in tako poskrbim za svoje zdravje in zdravje moje družine. Tudi možu sem nastavila razkužilo za roke v avto in tudi on ga skrbno uporablja. Verjetno pa si razkužilo za roke ne bi kupil sam. Korona je tukaj in potrebno je slediti navodilom, da jo bomo čimprej premagali. Če moram zato samo uporabljati razkužilo za roke in obrazno masko, bom to počela tako dolgo, kot je potrebno, ker je tako prav.